Gezinstherapie

We dromen allemaal van het ideale warme gezin waar iedereen een plekje krijgt en zich veilig verbonden voelt met de andere gezinsleden. In het echte leven zijn er weinig gezinnen die een probleemloos parcours afleggen. Grote en kleine uitdagingen komen op ons af. We kunnen vastlopen of pech hebben, ziek worden of elkaar verliezen. Als iemand uit het gezin in de problemen komt is dat ook voelbaar voor de andere gezinsleden. Soms lukt het niet meer om de weg naar elkaar terug te vinden. De verbinding tussen de verschillende gezinsleden raakt zoek en de zoektocht naar herstel kan erg moeizaam verlopen.

Tijdens de gezinstherapie helpen wij als therapeut de problematiek of knelpunten binnen het gezin bespreekbaar te maken. Samen gaan we op zoek naar de verbinding waar die zoek is geraakt en zoeken samen hoe jullie als gezin kunnen omgaan met de uitdagingen die er spelen.

Als eerste afspraak starten we steeds met een intakegesprek waarin we samen bekijken wat jullie nodig hebben en wat wij als therapeut kunnen bieden. We staan stil bij jullie gezin, zijn krachten, maar ook de moeilijkheden. Samen bepalen we of er een match is. Als die er is gaan we van start en starten we samen aan het traject van jullie verhaal.