Ondersteuning bij autisme

Wordt jouw leven of het leven van iemand in jouw omgeving beïnvloed door autisme, dan kan je bij onze auticoach terecht voor specifieke ondersteuning.

Onze autismecoach is opgeleid om personen met autisme en zijn/haar omgeving bij te staan en te gidsen in het leven van alledag, om hen te coachen doorheen het onderwijs, werk, vrije tijd, wonen en alle aspecten van het leven. Ze vertrekt van jouw ervaringen en voegt daar haar grondig inzicht in autisme aan toe om jou/jullie op weg te helpen naar een kwaliteitsvoller leven.

Onze auticoach begeleidt niet alleen de persoon met autisme zelf. Ook hun omgeving (ouders, partner) kunnen bij haar terecht.

Omdat de wachtlijsten voor diagnostiek vaak lang zijn, kan de begeleiding ook gestart worden als er een ernstig vermoeden van autisme is.

Als eerste afspraak starten we steeds met een intakegesprek waarin we samen bespreken hoe we jou/jullie als auticoach kunnen ondersteunen. Indien gewenst, kunnen we vooraf via een online of telefoongesprek al even kort kennismaken.