Lisa Waals
Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie
Lisa studeerde af als orthopedagoge aan de KU Leuven, met een specialisatie in zelfverwonding en systeemtherapie. In 2021 rondde ze het vierjarig postgraduaat relatie- en gezinstherapie aan de KU Leuven af. Daarnaast deed ze praktijkervaring op bij UPC Context Kortenberg, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Brussel, en groepspraktijk De Flint in Leuven. Tot slot verrichtte zij ook onderzoek naar zelfverwonding binnen een systemisch kader. Ze werkt momenteel aan de Vrije Universiteit Brussel waar ze praktijkassistente is van het vak Relatie- en Gezinstherapie.
Josefien Nachtergaele
Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie
Josefien is sociaal werker en werkt sinds 2016 in de integrale jeugdzorg, als contextbegeleider en sinds 2022 ook als teamcoördinator. Daar ging ze samen met gezinnen en hun familie aan de slag met de zorgen die ze hadden, vertrekkend vanuit de krachten die er waren. In 2021 startte Josefien met de tweejarige opleiding bij Rapunzel als systemisch counselor. De opleiding gaf haar een kader om verder aan de slag te gaan met gezinnen en de problemen die ze ervaren, telkens vanuit een milde en krachtgerichte bril.
Laura Van Den Driessche
Individuele therapie, gezinsbegeleiding
“Het mooiste wat je kunt worden is jezelf” Het is deze quote die Laura inspireerde om op zoek te gaan naar wie ze is en wat ze wil. Haar passie vond ze in het werken met kinderen, jongeren en hun gezin.
Laura is klinisch psychologe en volbracht haar masterstage bij de Alexianen Zorggroep Tienen waar ze samen met jongeren met een verslavingsproblematiek aan de slag ging over hun vragen en kwetsbaarheden. Daarnaast verdiepte ze zich in het onderzoek rond intelligentie en autisme. Vanuit haar ervaring bij het Mobiel Crisisteam Tienen leerde Laura om te gaan met acute emotionele crisissen.
Laura gelooft sterk in de talenten en mogelijkheden van kinderen, jongeren en hun opvoeders. In haar begeleidingen gaat ze steeds op zoek naar hoe jullie het samen kunnen hebben over de zorgen die jullie tot bij haar brachten, en maakt ze ruimte om ieders krachten te vinden. Hierbij staan echtheid, authenticiteit, vertrouwen en veiligheid centraal.
Myrthe Slaets
Individuele therapie, gezinsbegeleiding
Myrthe is klinisch psychologe. Ze deed haar eindstage binnen de bijzondere jeugdzorg waar ze ervaring opdeed in het werken met kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun context. Ondertussen staat ze al enkele jaren in het werkveld en helpt ze kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders met allerlei vragen. Je kan bij haar terecht met thema’s zoals angsten, zelfvertrouwen, opvoedkundige vragen, stress, trauma, sociale vaardigheden, … Tijdens het traject wordt er gekeken naar wat er moeilijk loopt, maar ook naar wat jouw talenten zijn en hoe je hieruit kracht kan putten. Iedereen is anders, dus ook elk traject is anders en wordt afgestemd op de persoon. En vergeet hierbij zeker niet: iedereen is anders maar net dat maakt jou zo mooi!
Hilde Bottelier
Autismecoaching
Vanuit een zoektocht naar ondersteuning voor haar gezin is bij Hilde een passie voor autisme gegroeid. Hilde volgde onder meer het postgraduaat auticoaching aan de PXL Hogeschool Hasselt. Dat is een opleiding van twee jaar om de competenties te verwerven die nodig zijn om een persoon met autisme en hun omgeving bij te staan en te gidsen in het leven van alledag, om hen te coachen doorheen het onderwijs, werk, vrije tijd, wonen en alle aspecten van het leven. Een grondig inzicht in autisme is daarbij primordiaal. Hilde behaalde een grote onderscheiding met haar afstudeerproject en is intussen ook zelf gastdocente voor de opleiding.
Heb jij autisme (of een ernstig vermoeden van)? Of iemand binnen jouw gezin? Dan kan je bij Hilde terecht voor ondersteuning in jouw zoektocht naar een kwaliteitsvol leven.
“Van overleven naar een kwaliteitsvol leven”, dat is waar Hilde voor gaat.
Celine Van Gestel
Diëtiek
Celine behaalde in 2024 haar diploma als diëtiste aan de UCLL, gedreven door haar passie voor het werken met kinderen, jongeren en hun omgeving. Tijdens haar eindstage bij praktijk Dieetvoeding in Mechelen lag de focus sterk op de begeleiding van diverse eetproblematieken en -stoornissen. Nadien verdiepte ze zich verder door bij Eetexpert de basisopleidingen in eetstoornissen en obesitas te volgen. Momenteel staat ze op het punt een opleiding te starten die zich specifiek richt op kindervoeding en kinderdiëtetiek.
Met enthousiasme begeleidt Celine je bij het vinden van een gezonde balans waarin je kunt genieten van eten, terwijl je ook leert goed naar je lichaam te luisteren. Ze helpt je om op een zachte en duurzame manier aan je gezondheid te werken en om een ontspannen en positieve relatie met voeding en je lichaam op te bouwen. Haar aanpak is persoonlijk en afgestemd op jouw specifieke behoeften. Ook ouders en de omgeving van kinderen en jongeren, evenals jonge moeders, zijn van harte welkom.
Gunther Ritsmans
Ouderenzorg, begeleiding na hersenletsel, begeleiding van gezinnen in het kader van scheiding
Gunther begon zijn carrière als journalist in de communicatiesector, maar een hersenbloeding veranderde zijn leven ingrijpend. Na een periode van revalidatie koos hij voor een nieuwe richting en studeerde hij orthopedagogie. Hierbij richt hij zich op de ondersteuning van mensen met hersenletsel en hun partners, vooral in de thuisomgeving, waar de echte uitdagingen vaak beginnen. Samen zoekt hij naar oplossingen voor problemen in relaties, het dagelijks leven, structuur en emoties. Hij weet ook hoe een ongeval niet alleen de persoon zelf raakt, maar diens hele omgeving beïnvloedt. Daarnaast begeleidt Gunther mensen met dementie en andere hersenaandoeningen, altijd vanuit een systemisch perspectief. Door zijn ervaring met ouderen in woonzorgcentra begrijpt hij hoe belangrijk steun is bij eenzaamheid en het behoud van structuur. Gunther biedt ook begeleiding aan kinderen en jongeren in moeilijke thuissituaties, zoals na een scheiding. Hij vindt luisteren en ondersteunen hierin essentieel.
Zijn aanpak draait om echte connectie en het ontdekken van iemands talenten. Gunther werkt altijd vanuit de volledige context van een persoon, omdat hij gelooft dat iedereen erkenning verdient.
Els Vandezande
Individuele begeleiding en gezinsbegeleiding waaronder ouderschapsondersteuning, perinatale counseling, begeleiding bij echtscheiding
Els studeerde gezinswetenschappen aan de HUB. Daarnaast volgde ze verschillende opleidingen die haar verder hebben gevormd. Na haar opleiding was Els lang werkzaam in de bijzondere jeugdzorg waar ze samen met gezinnen op weg ging. Momenteel is Els werkzaam in Huis van het kind Leuven.
In haar eigen zoektocht naar meer afstemming en verbinding in het ouderschap volgde Els de opleiding afgestemd opvoeden, waarna ze lid werd van het netwerk afgestemd opvoeden. Van hieruit ondersteunt ze ouders die worstelen met het vinden van een balans in het ouderschap. Els helpt ouders om dicht bij zichzelf en hun eigen kracht te blijven staan, door te voelen en te zoeken naar afstemming met zichzelf, hun partner en hun kinderen, en van daaruit keuzes te maken die goed voelen voor henzelf en hun gezin. Ook voor wie het gevoel heeft geen keuze te hebben ligt er schoonheid in de acceptatie van wat er is.
Naast afgestemd opvoeden kan je bij Els terecht voor begeleiding bij echtscheiding. Een echtscheiding heeft een grote impact op al de gezinsleden en het is belangrijk hierin terug rust te vinden en verbinding te blijven vasthouden.
Ook heel prille ouders kunnen terecht bij Els. Mocht het anders lopen dan verwacht dan bekijkt ze graag op welke manier het weer een pad van jullie gezin kan worden. Een pad naar meer afgestemd opvoeden, naar meer bewustzijn, meer zelfzorg en zelfliefde.
Samen op weg naar een wereld waarin ieder kind mag opgroeien in een hecht en verbonden gezin, een wereld waarin ouders vanuit eigen weten en voelen afstemmen met hun kind.
Tom Vounckx
Lichaamsgericht werk en ademcoaching
Tom studeerde af als Bachelor in de orthopedagogie, en werkt sinds 2001 als opvoeder en ondersteunende begeleider in de jeugdzorg. In 2013 kwam hij in aanraking met de methodiek “rots en water”, een psychofysieke training. Het effectief leren voelen van je binnenkant, eerder dan er alleen maar over te praten, was een echte eyeopener voor hem.
Doorheen de jaren ontwikkelde Tom een echte passie voor lichaams – en ervaringsgericht werken. Hij leerde hoe je vanuit je lichaam meer in contact kan komen met je eigen emoties om zo je zelfbewustzijn te vergroten. Initieel ging hij hiermee aan de slag met kinderen en jongeren die kampen met emotionele en gedragsmoeilijkheden, en door de jaren heen breidde hij dit uit naar individuen en groepen van alle leeftijden. Aanvullend volgde Tom een opleiding tot ademcoach, waarbij hij ervaarde dat ademhaling helpt om emoties te (h)erkennen en te reguleren.
Via lichaamsgericht werk en/of ademhaling zoeken we samen naar de tools die jij nodig hebt om terug in je kracht te komen en van daaruit je rust en zelfvertrouwen te vergroten.