Team

Lisa Waals

Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie

Lisa studeerde af als orthopedagoge aan de KU Leuven, met een specialisatie in zelfverwonding en systeemtherapie. In 2021 rondde ze het vierjarig postgraduaat relatie- en gezinstherapie aan de KU Leuven af. Daarnaast deed ze praktijkervaring op bij UPC Context Kortenberg, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Brussel, en groepspraktijk De Flint in Leuven. Tot slot verrichtte zij ook onderzoek naar zelfverwonding binnen een systemisch kader. Ze werkt momenteel aan de Vrije Universiteit Brussel waar ze praktijkassistente is van het vak Relatie- en Gezinstherapie.

Ina Jacobs

Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie

Ina Jacobs is klinisch orthopedagoge. Na haar studies aan de KU Leuven, startte ze haar loopbaan als hulpverlener bij het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning of CKG. Daar werkte ze met gezinnen rond allerlei opvoedingsthema’s. Daarna werkte ze als educatief medewerker bij Chirojeugd Vlaanderen. Hier was ze aanspreekpunt Integriteit en hielp ze Chirogroepen en jongeren met vragen over grensoverschrijdend gedrag. Momenteel werkt Ina als coördinator Samenleven bij de gemeente Grimbergen.

Als orthopededagoge richt Ina zich voornamelijk tot jongeren, volwassenen en gezinnen. Ze werkt rond emotionele problemen, trauma, rouw en verlies, familiale moeilijkheden en opvoedingsvragen. 

Josefien Nachtergaele

Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie

Josefien is sociaal werker en werkt sinds 2016 in de integrale jeugdzorg, als contextbegeleider en sinds 2022 ook als teamcoördinator. Daar ging ze samen met gezinnen en hun familie aan de slag met de zorgen die ze hadden, vertrekkend vanuit de krachten die er waren. In 2021 startte Josefien met de tweejarige opleiding bij Rapunzel als systemisch counselor. De opleiding gaf haar een kader om verder aan de slag te gaan met gezinnen en de problemen die ze ervaren, telkens vanuit een milde en krachtgerichte bril. 

Vanuit een zoektocht naar ondersteuning voor haar gezin is bij Hilde een passie voor autisme gegroeid. Hilde volgde onder meer het postgraduaat auticoaching aan de PXL Hogeschool Hasselt. Dat is een opleiding van twee jaar om de competenties te verwerven die nodig zijn om een persoon met autisme en hun omgeving bij te staan en te gidsen in het leven van alledag, om hen te coachen doorheen het onderwijs, werk, vrije tijd, wonen en alle aspecten van het leven. Een grondig inzicht in autisme is daarbij primordiaal. Hilde behaalde een grote onderscheiding met haar afstudeerproject en is intussen ook zelf gastdocente voor de opleiding.
Heb jij autisme (of een ernstig vermoeden van)? Of iemand binnen jouw gezin? Dan kan je bij Hilde terecht voor ondersteuning in jouw zoektocht naar een kwaliteitsvol leven.

“Van overleven naar een kwaliteitsvol leven”, dat is waar Hilde voor gaat.