Team

Lisa Waals

Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie

Lisa studeerde af als orthopedagoge aan de KU Leuven, met een specialisatie in zelfverwonding en systeemtherapie. In 2021 rondde ze het vierjarig postgraduaat relatie- en gezinstherapie aan de KU Leuven af. Daarnaast deed ze praktijkervaring op bij UPC Context Kortenberg, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Brussel, en groepspraktijk De Flint in Leuven. Tot slot verrichtte zij ook onderzoek naar zelfverwonding binnen een systemisch kader. Ze werkt momenteel aan de Vrije Universiteit Brussel waar ze praktijkassistente is van het vak Relatie- en Gezinstherapie. Lisa is tijdelijk met ouderschapsverlof tot eind februari 2024.

Ina Jacobs

Gezinstherapie, relatietherapie, individuele therapie

Ina Jacobs is klinisch orthopedagoge. Na haar studies aan de KU Leuven, startte ze haar loopbaan als hulpverlener bij het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning of CKG. Daar werkte ze met gezinnen rond allerlei opvoedingsthema’s. Daarna werkte ze als educatief medewerker bij Chirojeugd Vlaanderen. Hier was ze aanspreekpunt Integriteit en hielp ze Chirogroepen en jongeren met vragen over grensoverschrijdend gedrag. Momenteel werkt Ina als coördinator Samenleven bij de gemeente Grimbergen.

Als orthopededagoge richt Ina zich voornamelijk tot jongeren, volwassenen en gezinnen. Ze werkt rond emotionele problemen, trauma, rouw en verlies, familiale moeilijkheden en opvoedingsvragen. 

Vicky Bogaert

Creatieve therapie

Vicky Bogaert is creatief therapeut. Ze haalde een Master in de Beeldende Kunsten aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel. Naast het werken als creatief maker werkte ze ook in kunsteducatie. Binnen die rol werd ze gevraagd om een sociaal artistiek atelier te begeleiden voor mensen met psychische kwetsbaarheden. Met de nodige artistieke bagage, maar nood aan een psychologisch kader, besliste ze om bij te scholen tot creatief therapeut.
Vicky richtte “in de Wonderkamer” op: een creatieve speeltuin waar ze naast therapiesessies ook kunsteducatieve concepten uitwerkt en creatieve workshoppen geeft, onder de overkoepelende filosofie van “de kracht van creativiteit”.

Als creatief therapeut richt Vicky zich tot kinderen en volwassenen. Vicky rijkt concrete tools aan om anders naar de zaken te kijken en op een actieve, constructieve manier om te gaan met de uitdagingen van het leven.