Individuele psychotherapie

In het leven word je soms geconfronteerd met gebeurtenissen of gevoelens die zo groot zijn dat je er moeilijk een plaats aan kan geven. Drugs, agressie, zelfverwonding, depressie, zwarte gedachten… deze gebeurtenissen nemen veel vormen aan. Ze blijven in je hoofd spelen, je gaat ‘piekeren’ en je loopt het risico vast te lopen en jezelf te verliezen. Het is mijn doel jou te helpen om jouw kracht en zo ook jezelf terug te vinden.  Geen zielenknijperij, gewoon samen werken aan herstel.

Elke therapie start met een verkennend gesprek. Samen bekijken we wat jij nodig hebt en wat wij jou als therapeut kunnen bieden. We bespreken jouw situatie, maken tijd en ruimte voor voetnoten, accolades, zijsprongen, en voelen of er een match is. Als die er is gaan we van start en bouwen we samen aan het traject van jouw verhaal.

Tijdens de individuele psychotherapie bespreken we samen jouw situatie en gaan we op zoek naar hoe je daarmee om kan gaan. We diepen uit, en plaatsen kanttekeningen waar nodig. Samen kunnen we ervoor kiezen om één of meerdere personen bij de gesprekken te betrekken: het gezin, een familielid, een kennis…  Dit kan eenmalig zijn of voor meerdere gesprekken.