Praktisch

Tarieven

Een therapiesessie duurt gemiddeld 60 minuten.

Individuele therapie kost € 70, voor een koppelsessie of gezinssessie wordt € 85 aangerekend.
Voor de individuele en systemische begeleidingen bij Hilde en Josefien wordt € 65 aangerekend.

Verlaagd tarief via het systeem van ELP en G-ELP

Er zijn voor velen heel wat drempels om in therapie te gaan. Eentje daarvan is het kostenplaatje. Al veel te lang is de geestelijke gezondheidszorg in een klein hoekje teruggedrongen en werd terugbetaling hiervan niet voorzien. Sinds enkele jaren zien we hier echter verandering in komen en heeft de Vlaamse regering budgetten vrijgemaakt voor terugbetaling van psychologische zorg. Zo richtte men de netwerken eerstelijns- en gespecialiseerde psychologische zorg op.  

Deze netwerken voorzien in een gedeeltelijke terugbetaling van een therapiesessie, waardoor de eigen bijdrage verlaagt wordt naar  € 11 (€ 4 bij verhoogde tegemoetkoming) voor een sessie van 45minuten.

Als praktijk bouwen wij graag mee aan deze netwerken om zo drempels te verlagen en zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot de hulp die ze verdienen. Lisa sloot zich zowel aan binnen de eerstelijnszorg als binnen de gespecialiseerde zorg. Ina is aangesloten binnen de eerstelijnszorg.

Wil je meer informatie omtrent dit systeem en kijken of jij hier ook voor in aanmerking komt, klik hier.
Indien je hier graag gebruik van maakt, geef dit dan zeker aan bij de aanmelding of neem contact met ons op.

Annulatie

We reserveren graag tijd voor jou in onze agenda. Uit respect voor andere cliënten, je eigen proces en onze tijd, vragen we gesprekken die niet kunnen doorgaan 24u op voorhand te annuleren of te verplaatsen. Afspraken die niet tijdig geannuleerd worden, moeten in rekening gebracht worden